Zemiakové lokše s 3 plnkami

Suroviny

1 kg uvarených ružových zemiakov,
300 g múky,
soľ

na plnky:
200 g husacej alebo kačacej pečene,
1 cibuľa,
husacia masť,
100 g mletého maku,
100 g mletých orechov,
100 g cukru,
soľ,
korenie

Pracovný postup

Uvarené a vychladnuté zemiaky pomelieme na mlynčeku alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme lokše, ktoré pečieme z oboch strán na suchej panvici.
V husacej masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme husaciu pečeň a podusíme. Osolíme, okoreníme. Pečeň pretlačíme a plníme ňou pomastené lokše. Sladké lokše tiež pomastíme a plníme makovou a orechovou plnkou.