Veľkonočná šľahačkovo-karamelová torta
Suroviny 5 vajec, na karamelový krém:
na šľahačkový krém: |
Pracovný postup Bielky vyšľaháme s troškou soli, pridáme cukor, vanilkový cukor, postupne pridávame žĺtky a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút. 21 kociek cukru necháme rozpustiť na karamel. Nad parou vyšľaháme bielky s cukrom a štipkou soli na tuhý sneh a do bielkovej zmesi nalejeme teplý karamel. Korpus necháme vychladnúť, potrieme džemom, natrieme karamelovú zmes a zapekáme asi 25-30 minút – najskôr pri 180 stupňoch a potom teplotu znížime tak, aby sa bielok len sušil. Smotanu vyšľaháme so smetafixami a práškovým cukrom. Vychladnutú karamelovú tortu potiahneme šľahačkou a dozdobíme strúhanou čokoládou a ovocím. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne