Piešťanské lekno
Suroviny na cesto: na karamelový krém: na krém s bielou čokoládou: na marinádu: |
Pracovný postup Práškový cukor vymiešame s maslom do peny, pridáme žĺtky, roztopenú čokoládu, kakao, vymiešame dohladka a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 15 minút. Krém s bielou čokoládou: Sladkú smotanu uvaríme s plátkami bielej čokolády, necháme vychladnúť, (najlepšie aj dvanásť hodín) a následne vyšľaháme hustý krém. Marináda: Cukor skaramelizujeme a zalejeme tatranským čajom. Bio pomaranč ošúpeme a kôru vyčistíme od bielej spodnej vrstvy. Kôru z pomaranča nakrájame na pásiky a necháme macerovať v marináde, neskôr precedíme. Z vychladnutého plátu cesta vykrajujeme rôzne tvary formičkami, cesto necháme vo formičke, polejeme marinádou, aby sa cesto napilo a zostalo vláčne. Formičky doplníme karamelovým krémom a krémom s bielou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade asi dve hodiny. Po stuhnutí opatrne vytlačíme z formičiek a preložíme na tanier. Dozdobíme čokoládovým leknom. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne