Maková torta

Suroviny

na korpus:
12 žĺtkov,
280 g práškového cukru,
280 g mletého maku,
14 bielok

na plnku:
200 g masla,
200 g práškového cukru,
2 žĺtky,
300 g maku,
300 ml mlieka

Pracovný postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. K zmesi pridáme mak a zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2 tortové formy vymastíme , vysypeme múkou a vylejeme do nich cesto. Pečieme pri 180 stupňoch približne 30-40 minút.

Mlieko uvaríme s makom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľahávame mak a žĺtky. Korpusy prekrojíme , naplníme makovou plnkou a dozdobíme podľa fantázie.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne