Kysnuté fašiangové koláče
Suroviny na cesto: na plnky: |
Pracovný postup Z droždia, trošky mlieka a cukru urobíme kvások. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto, pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na 3 časti. 1/3 cesta rozvaľkáme, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a zrolujeme. Nakrájame slimáky, ktoré necháme asi 30 min. kysnúť, potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min. Z druhej tretiny cesta vykrojíme kolieska. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok a Zlatý klas. Tvarohovú plnku dáme na kolieska, na tvaroh dáme lyžičku marhuľového džemu. Okraje potrieme žĺtkom a pečieme tiež cca 15- 20 min. Z poslednej tretiny cesta vykrojíme kolieska, ktoré plníme kapustou, škvarkami a nakrájanou šunkou. Vytvarujeme bochníčky, ktoré rozvaľkáme natenko. Pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové potrieme maslom. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne