Filet z lososa s tagliatelle, medvedím cesnakom a zelerovo-paštrnákovým pyré

Suroviny

4 kúsky lososa,
240 g cestovín Tagliatelle,
150 g zeleru a paštrnáku,
100 ml olivového oleja,
80 g čerstvej červenej papriky,
80 g čerstvej žltej papriky,
morská soľ,
bazalka,
bylinky,
biele korenie,
sezamové semienka,
4-6 strúčikov cesnaku,
1 limetka,
50 ml smotany

Pracovný postup

Plátok lososa narežeme šikmým rezom cez kožu, okoreníme bielym korením, osolíme a polejeme limetkovou šťavou. Medzitým dáme do vriacej vody cestoviny a varíme približne 5 minút. Na panvičke na olivovom oleji  orestujeme nakrájanú papriku, pridáme cesnak, uvarené cestoviny a bazalku. Taktiež si dáme variť paštrnák a zeler pokrájaný na menšie kúsky, po uvarení rozmixujeme, pridáme soľ, biele korenie, smotanu a spolu vymiešame. Na olivovom oleji orestujeme medvedí cesnak, do ktorého pridáme sezamové semienka a servírujeme.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne