Demi glace
Suroviny 1 kg hovädzích kostí, |
Pracovný postup Na dno pekáča dáme olej a orestujeme na ňom kosti a odrezky z mäsa. Pekáč potom dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme cca 30 min. Zeleninu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme cukor a paradajkový pretlak. Víno zredukujeme z 500 ml asi na 100 ml. Hotovú zeleninu zalejeme vývarom, pridáme zredukované víno a upečené kosti a odrezky z mäsa. Varíme veľmi pomaly cca 2-3 hodiny. Potom precedíme a ešte redukujeme asi na polovicu. Hotový demi glace potom rozdelíme do mištičiek, môžeme dať zamraziť a používame ako základ pri varení omáčok.
|
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne