Banány v pomarančovej omáčke
Suroviny šťava z 1/2 malého citróna, na pomarančovú omáčku: |
Pracovný postup Rošt v rúre na pečenie uložíme asi 15 cm od zdroja tepla alebo na najvyššiu poličku, predhrejeme rúru na 180° C. Olúpeme banány, prerežeme ich pozdĺžne i naprieč a uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne pokvapkáme olejom a prelejeme citrónovou šťavou. Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici. Varíme asi 5 minút, občas premiešame. Zahustíme ovsenou múkou rozmiešanou v troche vlažnej vody. Prichutíme muškátovým orechom. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne