Banány v pomarančovej omáčke

Suroviny

šťava z 1/2 malého citróna,
2 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
4 väčšie stredne zrelé banány

na pomarančovú omáčku:
¼ šálky čerstvého pomarančového džúsu,
1 PL medu,
1 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
¼ šálky sušených hrozienok,
2 PL múky z ovsených vločiek,
štipka muškátového orecha

Pracovný postup

Rošt v rúre na pečenie uložíme asi 15 cm od zdroja tepla alebo na najvyššiu poličku, predhrejeme rúru na 180° C.

Olúpeme banány, prerežeme ich pozdĺžne i naprieč a uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne pokvapkáme olejom a prelejeme citrónovou šťavou.
Pečieme asi 5 – 8 minút, kým nie sú mäkké a mierne zhnednuté.

Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici. Varíme asi 5 minút, občas premiešame. Zahustíme ovsenou múkou rozmiešanou v troche vlažnej vody. Prichutíme muškátovým orechom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne