Surová Itália

Na základ potrebujeme:

– 400g cherry rajčiniek
– ľadový šalát, špenát alebo listy podľa chuti
– 2 červené papriky
– cukinu
– rukolu
– sušené paradajky
– sušené šampiňóny
– 1-2 kukurice.

Kto sa chce trochu odviazať môže pridať olivy alebo mungo klíčky. Ak nemáte radi horkú chuť tak pozor na rukolu, radšej s ňou šetrite. Všetky ingrediencie treba posekať. Surovej kukurice sa nebojte, je sladká, ale kto chce, použije aj varenú. Aj šampiňóny môžu byť surové namiesto sušených, môžete ich chvíľu marinovať v citrónovej šťave aby zmäkli.

Zázrak šalátu je v dresingu, na ktorý potrebujeme:

– 3 alebo 4 paradajky
– hrsť sušených paradajok
– šťavu z citrónu
– bazalku
– oregáno
– trochu petržlenu.

Všetky ingrediencie zmiešame a aj s koreninami v množstve, v akom nám vyhovujú. Ak niekto vlastní korenie sumac, teda pomleté bobule stromu sumac,odporúčam použiť ho tiež.

Pri konzumácií tohoto šalátu sa neviem zastaviť, kým nie je misa prázdna, nech má aj tri kilá, zjem všetko. Raz takto šaláty budú podávať v reštauráciach, len ich to musíme naučiť!

 

zdroj: Raw Mother&Daughter