Raw Mangová torta
Mango ma u nás úspech v každej podobe. Asi prvou raw tortou akú sme ochutnali, bola mangová torta, takže sme ju museli pripraviť aj doma! Bez nejakého váženia surovín vznikla šálková torta.
Na korpus potrebujeme:
– šálka vlašských orechov
– šálka mandlí
– 8 datlí
– polovičku vanilkového lusku
– nastrúhanú kôru z jedného BIO citróna
Vlašské orechy a mandle sme si na noc nechali namočené vo vode, pred použitím sme ich nechali dobre odkvapkať a presušili na slnku asi hodinku aby neboli mokré. Datle tiež namočíme asi na hodinku, len aby zmäkli. Potom všetky suroviny spracujeme v kuchynskom robote alebo mixéri a vzniknuté cesto natlačíme do formy na tortu.
Na mangový krém potrebujeme:
– šálka kešu orechov
– 2 zrelé mangá
– šťava z dvoch citrónov
– 5Pl agáve
– pol šálky kokosového oleja
– trocha citrónovej kôry
Aj kešu oriešky si necháme namočiť cez noc ako všetky oriešky a presušíme. Mango by malo byť mäkké a šťavnaté. Použili sme stredne veľké mangá. Všetko v mixéri rozmixujeme na hladký krém, ktorý by nemal byť príliš riedky. Ak použijete viac manga a krém bude riedky, pridajte viac kešu orieškov a kokosového oleja. Krém navrstvíme na korpus a odložíme do chladničky, najlepšie cez noc. Na druhý deň dozdobíme podľa vlastnej fantázie. U nás kvetinkami z manga a mätou.
Zdroj: Raw Mother & Daughter