Raw Mangová torta

 Mango ma u nás úspech v každej podobe. Asi prvou raw tortou akú sme ochutnali, bola mangová torta, takže sme ju museli pripraviť aj doma! Bez nejakého váženia surovín vznikla šálková torta.

Na korpus potrebujeme:

– šálka vlašských orechov

– šálka mandlí

– 8 datlí

– polovičku vanilkového lusku

– nastrúhanú kôru z jedného BIO citróna

Vlašské orechy a mandle sme si na noc nechali namočené vo vode, pred použitím sme ich nechali dobre odkvapkať a presušili na slnku asi hodinku aby neboli mokré. Datle tiež namočíme asi na hodinku, len aby zmäkli. Potom všetky suroviny spracujeme v kuchynskom robote alebo mixéri a vzniknuté cesto natlačíme do formy na tortu.

Na mangový krém potrebujeme:

– šálka kešu orechov

– 2 zrelé mangá

– šťava z dvoch citrónov

– 5Pl agáve

– pol šálky kokosového oleja

– trocha citrónovej kôry

Aj kešu oriešky si necháme namočiť cez noc ako všetky oriešky a presušíme. Mango by malo byť mäkké a šťavnaté. Použili sme stredne veľké mangá. Všetko v mixéri rozmixujeme na hladký krém, ktorý by nemal byť príliš riedky. Ak použijete viac manga a krém bude riedky, pridajte viac kešu orieškov a kokosového oleja. Krém navrstvíme na korpus a odložíme do chladničky, najlepšie cez noc. Na druhý deň dozdobíme podľa vlastnej fantázie. U nás kvetinkami z manga a mätou.

Zdroj: Raw Mother & Daughter