Mangovo – Čokoládová torta
Túto mangovú tortičku sme pripravili na objednávku k narodeninám. Hromada čerstvého ovocia, čokoláda a mango. To je naša svieža skoro letná kombinácia. O raw recept sa tu s vami podelíme.
Na korpus potrebujete :
– šálka vlašských orechov (namočené, presušené)
– šálka strúhaného kokosu
– šálka namočených hrozienok
– pol šálky čerstvých datlí
– jeden vanilkový lusk (vnútro)
– šťava z pol citróna + nastrúhaná kôra ak je bio
Všetky ingrediencie treba spracovať v kuchynskom robote s nožom v tvare S. Tak nám vznikne cesto, ktoré ľahko natlačíme na dno formy.
Čokoládový krém:
– šálka namočených kešu (cca.200g)
– 2 banány
– polovička avokáda
– za hrsť čerstvých datlí (na chvíľu namočiť)
– 1-2PL karobu alebo nepraženého kakaa
– 7 PL kakaového masla (rozpusteného)
Mangový krém:
– šálka namočených kešu(200g)
– 1 zrelé mango
– pol avokáda
– trocha agáve, podľa chuti
– 7PL kokosového oleja
Čokoládový a mangový krém môžeme stredavo vrstviť na korpus. Takto tortu necháme cez noc stuhnúť.
Čokoládová poleva:
– kakaové maslo (cca.100g)
– kakao
– agáve
– lyžica kokosového oleja
Ingrediencie rozpustíme nad parou a dobre vymiešame. Krémom polejeme tortu a poukladáme naň ovocie, ktoré poleva na torte zafixuje. Z ovocia sme si vyhrali hlavne jahody, hrozno a červené pomaranče.
zdroj: Raw Mother & Daughter