Agávníčky – Medovníky pre vegánov

Medovníčky bez medu som nazvala agávníčky, lebo sme použili agáve. Ak použijete iné sladidlo, tak môžete vymyslieť svoj názov zase podľa neho! :)

Na medovníky potrebujeme:
– 400g špaldovej múky
– 50ml agáve alebo datľový sirup, javorový sirup atď.
– 1/2 zrelého banánu
– 50ml mandľového masla
– 100ml rastlinného mlieka alebo smotany
– 50g kokosového cukru
– 50g mletých vlašských orechov
– 4 ČL perníkového korenia
– 1 ČL  sódy na pečenie

Začneme tým, že premiešame múku, kokosový cukor, sódu, korenie a pomleté vlašské orechy. Polovičku zrelého banány si roztlačíme v dalšej miske, zalejeme mliekom, my sme použili 100ml ryžovej smotany, nakoniec pridáme sirup nášho výberu a mandľové maslo. Namiesto masla môžete použiť aj kokosový olej, ale my sme chceli využiť naše raw mandľové maslo.

Sypkú a lepkavú časť spolu dobre premiešame a vznikne nám krásne cesto.  Pred tým, ako začneme perníčkovať ho dáme na pár hodín odstáť do chladničky. Ideálne cez noc.

K príprave budeme potrebovať formičky rôznych tvarov a trochu múky pod cesto, aby sa nelepilo. Rozvaľkáme ho čo najtenšie, na také 3 milimetre a potom vykrajujeme.

Zdroj: Raw Mother&Daughter