Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska nadviazala spoluprácu s Decodomom

Národná asociácia realitných kancelárií Slovenska odprezentovala možnú spoluprácu s najväčším slovenským výrobcom kuchýň.

Stretnutie členov Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska (NARKS) popri novom realitnom portáli odprezentovalo aj nádejnú spoluprácu s jedným z najvýznamnejších výrobcov kuchýň a nábytku na Slovensku - spoločnosťou Decodom.

Dňa 8. júna 2023 sa uskutočnilo celoslovenské stretnutie členov NARKS v Sielnici pri Zvolene, ktoré sa konalo v Hoteli Kaskády. Zúčastnilo sa takmer 100 realitných kancelárií, medzi ktorými sa nachádzali napríklad Urban & Partner, Direct Real, Rich REALITY, MGM Reality, ale aj TOP Reality. Stretnutie viedol Ján Palenčár, prezident NARKS, ktorý v spoločnosti prítomných členov riešil aktuálne témy dnešnej zložitej doby a rovnako aj nový realitný portál reality.sk. Ten by mal priniesť širokú ponuku nehnuteľností s kvalitným a rýchlym vyhľadávaním ponúk všetkých dostupných realít. Novinkou bola aj možná spolupráca realitných kancelárií s jedným s najvýznamnejších výrobcov kuchýň a nábytku na Slovensku, spoločnosťou Decodom so sídlom v Topoľčanoch.

Roman Gejdoš, ktorý je konateľom Decodomu, ponúkol partnerom NARKS na stretnutí komplexnejší program spolupráce vo viacerých rovinách. Jednalo by sa napríklad o podporu predaja s poskytnutím nákupných poukážok na kuchyne a nábytok od spoločnosti Decodom. A to na báze obchodnej provízie z realizovaného predaja kuchýň a nábytku klientom realitných kancelárií. Ďalšou rovinou by mala byť možnosť stať sa odborným predajcom nie len samotných realít, ale aj predajcom kuchýň a nábytku od spoločnosti Decodom ako zmluvný (výhradný) predajca. Samozrejmosťou zo strany Decodomu je aj poskytnutie odborného zaškolenia a tiež podpora pre zriadenie takéhoto miesta - kuchynského štúdia.

So záujemcami o tento typ spolupráce boli vedené úvodné rozhovory o detailoch s veľkoobchodným riaditeľom spoločnosti Decodom, Marekom Ašverusom. „Situácia na Slovensku s domami a bytmi sa razantne zhoršila. Ich predaj ustúpil najmä v súvislosti s vojnou a nárastom hypotekárnych úrokov. Neistota v spoločnosti a nárast úrokovej miery neprispievajú k ich kúpe a teda následne ani k zariaďovaniu kuchýň, obývačiek či celkovo bytových priestoroch. Stále hľadáme možnosť, ako proti tomu bojovať, no univerzálne riešenie neexistuje. Našou snahou je preto vyjsť v ústrety zákazníkom s rôznymi finančnými možnosťami a teda aj prispôsobovaním ponuky nábytku”, vyjadril sa Ašverus k alarmujúcej situácii na trhu.

Aktuálna situácia si vyžaduje hľadanie ďalších obchodných aktivít, ktoré navzájom súvisia. Avšak byt bez kuchyne a nábytku nie je bytom na život, ale len prázdnym priestorom, ktorý sa bez dodania základného zariadenia potrebného pre bývanie rozhodne nezaobíde. Realitné kancelárie si tak v prípade spolupráce môžu pripísať ďalšie komplexnejšie poskytnutie služby do svojho portfólia.

Spoločnosť Decodom by týmto chcela ešte raz poďakovať vedeniu NARKS za príležitosť odprezentovať túto novú víziu spolupráce - a samozrejme aj osobitne Jánovi Palenčárovi.

Spoločnosť Decodom je tradičná slovenská firma, ktorá sa od roku 1999 zaoberá výrobou a predajom nábytku. Je založená na viac ako storočnej histórii a rešpekte k tradičnému drevárskemu remeslu. S prehľadom v aktuálnych trendoch, rozsiahlym know-how v nábytkárstve, víziou do budúcnosti a modernými technológiami patrí medzi lídrov vo výrobe a exporte nábytku na slovenskom trhu.

Sielnica pri Zvolene, 8. júna 2023