Mrkvovo – orechová torta

Suroviny

200 g postrúhanej mrkvy,
100 g mletých orechov,
hrsť hrozienok,
100 g celozrnnej múky,
100 g trstinového cukru,
75 ml oleja,
2 vajcia,
štipka soli,
1 KL škorice,
½ prášku do pečiva,
1 vanilkový cukor,
citrónová kôra,
džem podľa chuti,
orechy na ozdobu

Pracovný postup

Vajíčka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej, orechy a mrkvu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame k zmesi. Pridáme štipku soli, škoricu, hrozienka a citrónovú kôru. Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. V predhriatej rúre pečieme cca 30 minút pri 180 stupňoch. Upečený korpus necháme vychladnúť , potrieme ho džemom a ozdobíme nasekanými orechmi.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne