Marlenka

Suroviny

na korpusy:
250 g masla,
3 vajcia,
300 kryštálového cukru,
400 g hladkej múky,
2 KL sódy bikarbóny,
100 ml mlieka,
3 PL medu,
príp. rum podľa chuti,

na krém:
2 zahustené sladené mlieka (Salko),
250 g maslo

na dokončenie:
100 g mletých orechov,
príp. rum

Pracovný postup

V hrnci na sporáku rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame, povaríme. V inej miske zmiešame múku so sódou bikarbónou a pridáme k zmesi v hrnci. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Keď sa nám masa dokonale spojí, sporák vypneme a keď už zmes nie je vriaca, ale ešte stále teplá, pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie, cesto rozdelíme na 3-4 časti ( naberačkou) a pečieme každý plát osobitne pri 200 stupňoch asi 8 minút.

Konzervy – Salká vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 2 – 2,5 hodiny. Potom necháme konzervy zľahka vychladnúť ( kvôli bezpečnosti), otvoríme, vylejeme obsah, pridáme maslo, rozmiešame a necháme vychladnúť. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme kraje. Odrezky odložíme, rozdrobíme v miske a zmiešame s pomletými orechmi.

Pláty zlepíme plnkou, ak chceme môžeme ich pokvapkať aj rumom podľa chuti, vrch rovnako potrieme plnkou a posypeme korpusovo-orechovou drobenkou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne