Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku

Suroviny

4 PL extra panenského olivového oleja,
150 g kuracích pŕs,
1 strúčik cesnaku,
60 g sušených paradajok,
1 malý šalát červenej čakanky,
250 g vetvičiek zelenej špargle,
1 KL balzamikového octu z granátového jablka,
soľ, mleté čierne korenie,
korenie na gyros

Pracovný postup

Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným, osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200°C.

Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky.

Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou, ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne