Kurací šalát s kokosovým dressingom

Suroviny

320 g kuracích pŕs bez kože,

na dressing:
600 ml kokosového mlieka,
10 g ďumbieru,
1 ks citrónovej trávy,
10 g galangalu,
20 g šalotky,
1 červená chilli thajská,
1 limetkový list,
príp. 40 g palmového cukru,

na šalát:
600 g feniklu,
20 g čínskej kustovnice Godži,
15 g koriandrových lístkov,
20 g makadámskych orieškov,
30 g chilli papričiek zelených aj červených,
1 PL rybacej omáčky,
1 PL limetkovej šťavy

Pracovný postup

Všetky suroviny roztlčieme v mažiari a dáme variť do kokosového mlieka. Kuracie prsia narýchlo oblanžírujeme, pridáme ich do variaceho sa kokosového dressingu a povaríme asi 35 minút. Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť, ale dressing ešte redukujeme. Na záver ho môžeme dochutiť aj palmovým cukrom. Na šalát zmiešame nakrájaný fenikel, koriandrové lístky, kustovnicu a obidva druhy chilli s nakrájanými a na panvici opraženými makadámskymi orieškami. Pridáme natrhané kuracie prsia, limetkovú šťavu, precedený kokosový dressing a dochutíme rybacou omáčkou. Šalotku nakrájame aj so šupkou na pásiky, premyjeme, osušíme a vyprážame v oleji. Kurací šalát podávame s vypraženou šalotkou, ozdobené nakrájanou limetkou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne