Domáca treska

Suroviny

500 g tresky,
½ menšej cibule,
1 väčšia mrkva,
2-3 sterilizované uhorky,
200 ml majonézy,
2-3 PL šľahačkovej smotany,
1 PL octu,
soľ,
cukor,
celé čierne korenie,
mleté čierne korenie,
bobkový list

Pracovný postup

Vypitvanú tresku alebo filety uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom a celým čiernym korením. Mäso rozpučíme vidličkou a môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. Mrkvu nastrúhame, cibuľu a uhorky nakrájame nadrobno a všetko primiešame k rybe. Pridáme ocot, majonézu, smotanu a horčicu, dochutíme soľou, troškou cukru, čiernym korením a necháme odstáť v chladničke.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne