Bulharský šalát s paradajkovou penou

Suroviny

300 g bravčovej panenky,
50 g oleja,
čierne mleté korenie,
25 g cibule,
1 paprika červená,
1 paprika žltá,
200 ml rajčinového pretlaku,
worchester,
200 ml červeného vína,
cukor,
cesnak,
soľ,
1 kg rajčín,
30 g cukru,
cviklové klíčky na dekoráciu

Pracovný postup

Umyté rajčiny odšťavíme a dáme prepasírovať cez sitko. Rajčinovú šťavu následne nalejeme do šľahačkovej nádoby, ktorú dáme chladiť do chladničky stuhnúť. Kúsky rajčín, ktoré nám zostali po odšťavovaní zalejeme vriacou vodu, vnútro rajčiny nakrájame na pásiky a odložíme. Nádobu na pečenie potrieme olejom a dáme piecť na polovičky nakrájané farebné papriky. Na rozpálenú panvicu pridáme na rezance nakrájanú bravčovú panenku, ktorú dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Opečieme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme pretlak a povaríme. Pridáme upečenú, nakrájanú a ošúpanú papriku a zvyšky rajčín, ochutíme worchestrom a cesnakom rozotreným so soľou. Na panvičke si spravíme karamel, ktorý zalejeme tmavým suchým červeným vínom. Necháme redukovať. Na konci vmiešame vínovú redukciu, bravčovú panenku aj s výpekom a premiešame. Tanier dekorujeme pažítkou a rajčinovou penou a klíčkami.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne