Paella

Suroviny
(pre 6 osôb)

10 veľkých paradajok,
20 mušlí,
9 hrstí guľatej ryže (1,5 hrste na osobu),
2 zelené papriky,
2 červené papriky,
200 g fazuľových luskov,
korenie na paellu,
6 vykostených kuracích stehien,
2 veľké cibule,
6 tigrích kreviet,
hrášok,
mrkva,
zelená fazuľa,
3 strúčiky cesnaku,
1,5 l kuracieho vývaru,
olivový olej

Pracovný postup

Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme nakrájané kuracie mäso. Potom mäso odsunieme a osmažíme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, všetko premiešame a pridáme nakrájané paradajky, zelené papriky, fazuľkové lusky, zelenú fazuľu, artičoky, hrášok a mrkvu. Ochutíme korením na paellu, osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a prikryté necháme variť približne 15 minút.

Potom pridáme ryžu, poukladáme mušle (pozor – mušľu, ktorá sa po tepelnej úprave neotvorí, treba vyhodiť, nie je čerstvá), na pásiky nakrájanú papriku, prikryjeme a necháme variť ešte 15 minút. Na záver poukladáme tigrie krevety, prikryjeme alobalom, znížime teplotu a necháme zapariť ešte cca 5 minút.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne