Krevetové fettuccine

Suroviny

200 g cestovín Fettuccine,
4 PL olivového oleja ( na tepelnú úpravu ),
4 strúčiky cesnaku,
2 ks chilli papričiek,
200 g olúpaných surových kreviet,
1 slepačí bujón,
1 viazanička petržlenovej vňate,
1 citrón,
100 ml bieleho vína,
5 ks malých paradajok

Pracovný postup

Fettuccine uvaríme al dente. Medzitým na veľkej panvici rozpálime cca 4 PL olivového oleja s nakrájaným cesnakom, chilli a kockou bujónu . Keď je cesnak žltý pridáme kvapku vína, krevety a smažíme ich do zlatista. Pred odstavením pridáme nakrájané paradajky a na zjemnenie chuti cesnaku a kreviet ešte trošku vína. Do hotových kreviet nakoniec pridáme uvarené fettuccine a premiešame spolu s jemne pokrájanou petržlenovou vňatkou. Každý si na svoju porciu môže ešte pridať panenský olivový olej a podľa chutia citrónovú šťavu . Podávame so zeleninovým šalátom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne