Filet z lososa so špenátom a batatmi

Suroviny

600 g filiet z lososa ( cca 150 g/ os),
1 citrón,
morská soľ
čierne korenie mleté

na špenát :
500 – 600 g čerstvého špenátu ,
1 menšia cibuľa,
50 g masla,
1 šľahačková smotana – bezlaktózová,
morská soľ,
čierne korenie mleté,
1 strúčik cesnaku,
1 PL Gustinu

na bataty:
2 väčšie bataty,
morská soľ

Pracovný postup

Lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a dáme spolu s nakrájanými a osolenými batatami do parného hrnca. Necháme pariť cca 10-15 min.

Špenát : Nakrájame cibuľu na kocky, osmažíme na masle a pridáme špenát. Osolíme, okoreníme a pridáme strúčik cesnaku.Krátko povaríme a následne uvarený špenát zmixujeme. Dochutíme smotanou, zahustíme Gustinom a ešte krátko povaríme.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne