Cacciucco ala livornese

Suroviny

2 kg rôznych morských rýb,
(chobotnica, malý žralok, sépie, ostriežik, krevety, morské cikády, slávky…),
400 g paradajkového pretlaku,
2 šalviové listy,
1 pohár červeného vína,
cesnak,
chili

na prílohu:
chlieb na opečenie,
olivový olej,
cesnak

Pracovný postup

Do väčšej panvice nalejeme olivový olej, vhodíme cesnak v šupke, chili, šalviové listy, necháme chvíľu osmahnúť. Potom cesnak vyberieme a pridáme očistenú nakrájanú chobotnicu, žraloka a zalejeme vínom. Postupne pridávame ostatné vyčistené a nakrájané ryby, premiešame a vlejeme paradajkový pretlak, môžme postupne dolievať vodou. Osolíme, okoreníme a varíme cca 2 hodiny, až kým všetky ryby nezmaknú. Ak ostane veľa kostí, môžme ryby vybrať,omáčku precediť a všetko vložit spať.

Servírujeme na opečenom chlebe potretom cesnakom, aby sa doň polievka dobre nasiakla.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne