Cacciucco ala livornese
Suroviny 2 kg rôznych morských rýb, na prílohu: |
Pracovný postup Do väčšej panvice nalejeme olivový olej, vhodíme cesnak v šupke, chili, šalviové listy, necháme chvíľu osmahnúť. Potom cesnak vyberieme a pridáme očistenú nakrájanú chobotnicu, žraloka a zalejeme vínom. Postupne pridávame ostatné vyčistené a nakrájané ryby, premiešame a vlejeme paradajkový pretlak, môžme postupne dolievať vodou. Osolíme, okoreníme a varíme cca 2 hodiny, až kým všetky ryby nezmaknú. Ak ostane veľa kostí, môžme ryby vybrať,omáčku precediť a všetko vložit spať. Servírujeme na opečenom chlebe potretom cesnakom, aby sa doň polievka dobre nasiakla. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne