Zeleninová Gogálovica

Suroviny

1 stredná cibuľa,
1 menší pór,
1 stredná cuketa,
3 stredné alebo 2 veľké mrkvy,
1 menšia cvikla /nastrúhaná nahrubo/,
1 malý zeler,
1 stredne veľký paštrnák,
2 strúčiky cesnaku,
50 ml smotany na varenie,
1 l vývaru,
kúsok masla,
2 KL olivového oleja,
1 PL hnedého cukru,
soľ,
čierne korene,
2 bobkové listy,
1 KL rasce,
kúsok feferónky,
hrsť ovsených vločiek,
hoblinky parmezánu

Pracovný postup

Všetku zeleninu pokrájame nadrobno, v hrnci prehrejeme maslo s olivovým olejom, trochou soli a lyžicou hnedého cukru, pridáme bobkový list a zasypeme pripravenou zeleninou. Osolíme a ochutíme rascou, čiernym korením a feferónkou. Miešame asi 10 minút, potom zalejeme horúcim vývarom a varíme maximálne 15 min. Hotovú polievku doplníme smotanou, čiastočne rozmixujeme ponorným mixérom /len aby sa zahustila vlastnou zeleninou, ale aby v nej zostali kúsky zeleniny/ a prisypeme do nej hrsť ovsených vločiek. Prikryjeme a necháme aspoň 5-10 minút odstáť.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne