Tekvicová polievka Va Bene

Suroviny

1 maslová tekvica,
1 l zeleninového vývaru,
250 ml smotany na varenie,
200 ml tučného mlieka,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
1 citrón,
tekvicové semienka podľa chuti,
rozmarín,
3 PL slnečnicového oleja,
tekvicový olej na dochutenie,
1 PL práškového cukru,
kryš. cukor,
mleté čierne korenie,
soľ

Pracovný postup

Tekvicu očistíme, nakrájame na štvrtiny, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč, pokvapkáme slnečnicovým olejom a pečieme 20-25 minút piecť pri 180 stupňoch. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame, podusíme na oleji a pridáme upečenú a ošúpanú tekvicu. Zriedime vývarom, prilejeme smotanu na varenie, dochutíme cukrom a citrónom, necháme prevrieť a na záver zmixujeme. Tekvicové semienka opražíme na suchej panvici a pridáme k nim práškový cukor. Mlieko zohrejeme a vyšľaháme do peny. Polievku nalejeme do tanierov, ozdobíme penou z mlieka, pridáme opečené tekvicové semienka a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne

Nový účet

alebo vyplňte
Už máte účet? Prihláste sa
Registráciou používateľského účtu vyjadrujete súhlas
s podmienkami spracovania osobných údajov.