Kapustnica s makrelou

Suroviny

500 g kyslej smotany,
400 ml vody,
1 údená makrela,
1 bal. sušených húb,
1 cibuľa,
1 PL polohrubej múky,
olej,
celé čierne korenie,
soľ,
kyslá smotana na dozdobenie

Pracovný postup

Z kapusty vytlačíme šťavu, zalejeme ju čistou vodou a dáme variť spolu so sušenými hubami. Vytlačenú šťavu prilievame do polievky počas varenia – podľa chuti. Údenú makrelu zatiaľ otvoríme, odstránime veľké kosti a rozoberieme mäso na kúsky. Do kapusty ho vložíme po približne hodine varenia, pridáme trochu čierneho korenia, soľ a dovárame druhú hodinu. Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji do sklovita, zaprášime trochou múky, zalejeme studenou vodou a rozmiešame, aby v zásmažke neboli hrudky. Potom zásmažku vlejeme do kapustnice a ešte asi 10 minút povaríme. Na tanieri kapustnicu dozdobíme lyžičkou kyslej smotany.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne