Kapustnica s makrelou
Suroviny 500 g kyslej smotany, |
Pracovný postup Z kapusty vytlačíme šťavu, zalejeme ju čistou vodou a dáme variť spolu so sušenými hubami. Vytlačenú šťavu prilievame do polievky počas varenia – podľa chuti. Údenú makrelu zatiaľ otvoríme, odstránime veľké kosti a rozoberieme mäso na kúsky. Do kapusty ho vložíme po približne hodine varenia, pridáme trochu čierneho korenia, soľ a dovárame druhú hodinu. Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji do sklovita, zaprášime trochou múky, zalejeme studenou vodou a rozmiešame, aby v zásmažke neboli hrudky. Potom zásmažku vlejeme do kapustnice a ešte asi 10 minút povaríme. Na tanieri kapustnicu dozdobíme lyžičkou kyslej smotany. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne