Hubová máčanka

Suroviny

1 l šťavy z kyslej kapusty,
2 l vody,
40 g sušených húb,
500 g údenej klobásy,
120 g masla,
4 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ,
hladká múka na zahustenie,
mletá červená paprika,
1 cibuľa,
rozmarín,
chlieb

Pracovný postup

Do hrnca vylejeme šťavu z kyslej kapusty a vodu – v pomere podľa toho, akú kyslú chceme máčanku mať. Dáme variť. Huby namočíme do vody, klobásu a cesnak narežeme na kúsky. Keď nám voda začne vrieť, vsypeme do nej cesnak a huby aj s vodou, v ktorej sa močili. Všetko okoreníme a osolíme podľa chuti. Roztopíme maslo, pridáme múku, trocha popražíme a vylejeme do máčanky. Krátko povaríme. Na masle opečieme cibuľku a nakrájanú klobásu a dáme do máčanky.

Podávame s chlebom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne