Hokkaidová polievka

Suroviny

3 tekvice Hokkaido,
slnečnicový olej,
tekvicový olej,
cibuľová nátierka Alnatura,
50 g sezamových semienok,
50 g tekvicových semienok,
50 g slnečnicových semienok,
300 ml ryžového mlieka,
3 mrkvy,
soľ,
cesnak,
ďumbier,
petržlenová vňať,
údený tempeh,
kari korenie,
rasca,
celozrnný chlieb

Pracovný postup

Dve tekvice rozrežeme na polovice, vydlabeme, potrieme ich zvnútra cibuľovou nátierkou a dáme krátko zapiecť do rúry. Tretiu tekvicu nakrájame aj so šupou na kocky, mrkvu očistíme, nakrájame a všetko spolu dáme podusiť s rascou na slnečnicový olej. Vnútro z vydlabaných tekvíc dáme variť do hrnca s vodou, pridáme cesnak a ďumbier podľa chuti. Uvareným vývarom potom zalejeme tekvicu s mrkvou, hotovú polievku dochutíme ryžovým mliekom so soľou a rozmixujeme ponorným mixérom. Údený tempeh orestujeme na oleji s tekvicovými a slnečnicovými semienkami a ochutíme kari korením. V inej panvici nasucho opražíme sezamové semienka a potom ich spolu so soľou rozdrvíme v mažiari – tak si vytvoríme vlastné gomasio. Rozmixovanú polievku nalejeme do pripravených polovíc tekvice, pridáme orestovaný tempeh, dozdobíme petržlenovou vňaťou, gomasiom a tekvicovým olejom. Ako prílohu podávame celozrnný chlieb s cibuľovou nátierkou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne