Fazuľová polievka

Suroviny

1 vykostené údené koleno,
400 g údeného rebierka,
500 g bravčového pliecka,
1 väčšia údená klobása,
250 g bôbovej fazule,
5 strúčikov cesnaku,
bravčová masť,
hladká múka,
červená mletá paprika,
1 čilli paprička,
majoránka,
30 g sušených húb,
široké rezance

Pracovný postup

Fazuľu a huby namočíme cez noc. Koleno a rebro povaríme asi 10 minút v horúcej vode, potom vložíme do nádoby s fazuľou, pridáme pliecko, doplníme vodu na 3 litre a varíme ďalej asi 2 hodiny. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z polievky a z každého druhu nakrájame na kocky množstvo, ktoré uznáme za vhodné. Asi 5 minút pred dovarením pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Z bravčovej masti a múky spravíme bledú zásmažku, zriedime, vlejeme do polievky, pridáme roztlačený cesnak, červenú papriku, prípadne aj čilli papričku. Polievku dochutíme majoránom a pridáme v slanej vode uvarené široké rezance.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne