Boršč

Suroviny

1 kg hovädzieho rebra,
2 cibule,
2 mrkvy,
1 petržlen,
1 pór,
1 kg cvikle,
¼ hlávky kapusty,
čerstvý kôpor,
1 kyslá smotana,
5 paradajok,
1 stonkový zeler,
cesnak,
2 PL octu,
bobkový list,
čierne korenie,
nové korenie

Pracovný postup

Mäso uvaríme v tlakovom hrnci domäkka(varíme cca 1 hodinu)spolu s korením a soľou. Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky. Zeleninu nakrájame, časť z nej nastrúhame (mrkvu, petržlen aj asi ½ zo strednej cvikle) a použijeme na zahustenie polievky. Do hrnca dáme variť nakrájanú cviklu s vývarom z mäsa. Po cvikle pridáme ostatnú nakrájanú zeleninu a nakoniec nastrúhanú zeleninu a nakrájané paradajky. Pridáme ocot a krátko povaríme. Do hotovej polievky pridáme mäso, podľa chuti dosolíme a okoreníme. Podávame s kyslou smotanou posypané nakrájaným kôprom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne