Zajac načierno
Suroviny 2 zajačie stehná, na špecle: |
Pracovný postup Zajačie stehná prešpikujeme údenou slaninkou, na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej nakrájanú koreňovú zeleninu. Krátko podusíme, podlejeme vývarom, pridáme lekvár, pretlak, bobkový list, tymian, borievky, červené víno a povaríme. Potom do vývaru vložíme prešpikované zajačie stehná a varíme cca 45-60 minút. Vajcia zmiešame s múkou a olejom, pridáme nasekané bylinky a vymiesime cesto. Cesto, z ktorého do vriacej osolenej vody hádžeme dlhé halušky – špecle. Varíme pokiaľ nevyplávajú, potom ich vyberieme a opláchneme v studenej vode. Pred podávaním opečieme na rozpustenom masle. Hotové mäso vyberieme z hrnca, omáčku precedíme a zahustíme strúhaným perníkom. Krátko povaríme a podávame so špeclami. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne