Produkty

Sviečková na smotane

Šéfkuchár: bratia Mišovci

Suroviny

mäso zo sviečkovice,
koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler),
2 cibule,
vetvička Yzopu lekársky,
maslo, 2-3 bobkové listy,
3 plátky obyčajnej slaniny,
celé čierne korenie,
nové korenie,
plnotučná horčica,
šťava z ½ citróna,
50 ml smotany na varenie,
soľ,
1 PL cukru + 100 ml vody skaramelizovať

Pracovný postup

Mäso osmažíme na oleji, potom vyberieme, potrieme horčicou a osolíme. Na oleji v tlakovom hrnci speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu, zalejeme vodou a varíme. Vložíme späť do tlakového hrnca aj mäso, položíme naň plátky obyčajnej slaniny, bobkový list a vetvičku yzopu lekárskeho. Do čajového vajíčka vložíme nové a čierne korenie a pridáme do hrnca.

Tlakový hrniec uzavrieme, nastavíme na najvyšší tlak a uzavreté dusíme asi 35 minút. Potom hrniec otvoríme, koreniny aj byliny vyberieme, nakoniec odložíme von aj mäso. Vo vedľajšom hrnci si pripravíme karamel. Zeleninu v tlakovom hrnci rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karamel a poriadne rozmiešame, nakoniec vmiešame smotanu, šťavu z citróna a dochutíme soľou. Mäso nakrájame a podávame s omáčkou a knedľou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne