Steaky s cuketou a letným šalátom
Suroviny 4 steaky zo sviečkovice, |
Pracovný postup Narezané osolené steaky zo sviečkovice obalíme v tenkých cuketových lupeňoch. Také isté dlhé lupene uložíme na dno zapekacej nádoby, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry. Korenie štyroch farieb rozdrvíme v mažiari, posypeme ním obalené steaky, posolíme, z oboch strán polejeme olivovým olejom a necháme chvíľku odpočívať. Do sklenej nádoby dáme rukolu, natrhaný ľadový šalát, prekrojené cherry paradajky, pokrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom aj šťavou z citróna. Na záver pridáme kolieska pórku, nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame. Steaky opečieme na panvici z obidvoch strán. Celé cherry paradajky aj s vetvičkami osolíme, polejeme olivovým olejom a v zapekacej mise zľahka prepečieme. Podávame steaky obalené v cukete so šalátom, udusenými cuketovými lupeňmi, ozdobené teplými cherry paradajkami. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne