Produkty

Špikované králičie stehno s Avinom

Šéfkuchár: Július Varga

Suroviny

4 zadné králičie stehná,
údená slaninka,
4 veľké paradajky,
6 stredných zemiakov,
cibuľa,
4 strúčiky cesnaku,
zväzok petržlenovej vňate,
maslo,
syr Avin,
kúsok Eidamu,
horčica,
olej,
Dobrota,
čierne korenie, majoránka, kmín drvený, rozmarín

Pracovný postup

Umyté a odblanené stehná našpikujeme slaninkou a cesnakom, okoreníme s Dobrotou, rascou, rozmarínom a majoránkou, podlejeme vodou a dáme do rúry piecť. Podľa potreby podlievame a obraciame. Keď je mäso už mäkké, odkryjeme a zapečieme do zlatista.

Plnené paradajky: Paradajkám odrežeme vrch a vnútro vydlabeme lyžičkou. Cibuľku nakrájame najemno, Avin rozdrvíme, pridáme trošku horčice, korenia, strúhaného cesnaku a všetko premiešame. Touto zmesou naplníme vydlabané paradajky a na vrch nastrúhame Eidam. Dáme zapiecť do rúry na 15 minút.

Príloha: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme v slanej vode. Na masle speníme na kocky nakrájanú cibuľku, uvarené zemiaky scedíme a nasypeme ich do cibuľky s maslom. Dochutíme soľou, posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame a servírujeme.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne