Plnený králičí chrbát a gaštanové krokety

Suroviny

králičí chrbát,
70 g kuracích pŕs,
100 ml sladkej smotany,
7-8 sušených sliviek,
7-8 mandlí,
petržlenová vňať,
olej,
čerstvé bylinky (rozmarín, tymián),
1 PL masla,

na slivkovú omáčku:
200 g sliviek,
šťava z 1 citróna,
2 PL cukru,
2 PL masla

na krokety:
3 varené zemiaky,
100 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
1 PL hladkej múky,
2 KL Gustinu,
2 vajcia,
hladká múka, mandľová strúhanka a 2 vajcia na obaľovanie,
olej na vyprážanie

Pracovný postup

Králičí chrbát vykostíme, kuracie prsia pomelieme, schladíme ľadom, pridáme posekanú petržlenovú vňať a sladkú smotanu. Vzniknutou mäsovou penou naplníme chrbát a poukladáme naň sušené slivky naplnené mandľami. Alobal potrieme maslom, uložíme naň čerstvé bylinky, potom zvinutý chrbát a zabalíme. Uložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme 25-30 minút. Po vypnutí necháme ešte 10-15 minút v uzavretom alobale odpočívať.

Gaštany aj zemiaky nastrúhame, pridáme 2 žĺtky, Gustin, hladkú múku, vyformujeme krokety a obalíme v trojobale z vajec, múky a mandľovej strúhanky. Vyprážame v horúcom oleji. Na panvici roztopíme maslo, pridáme kryš.cukor, citr.šťavu a necháme skaramelizovať. Do karamelu pridáme čerstvé vykôstkované slivky a 2-3 minúty podusíme.

Králičí chrbát podávame nakrájaný na plátky s kroketami a slivkovou omáčkou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne