Produkty

Kuracie prsia v lístkovom ceste na hubovej omáčke s lesnými plodmi

Šéfkuchár: Pavol Plevčík

Suroviny

600 g kuracích pŕs,
rozmarín, príp. iné bylinky,
130 g Pesto alla Genovese,
100 ml slnečnicového oleja,
soľ,
korenie mleté čerstvé,
chladené lístkové cesto (400 g),
múka na pomúčenie,
1 žĺtok,

na omáčku:
50 g šalotka,
50 ml oleja,
soľ,
korenie,
200 g mrazených húb (zmes),
200 g lesných plodov,
100 ml červeného vína,
50 g slivkového lekváru,

na prílohu:
800 g zemiakov,
soľ,
50 g šalotky,
maslo

Pracovný postup

Umyté a osušené kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán a odložíme do alobalu. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na štvorec, prekrojíme ho na 4 diely. Kuracie prsia potrieme bylinkami, položíme na cesto tak aby sme vytvorili balíček a zabalíme. Zo zvyšku cesta vykrojíme srdiečka, balíčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a poukladáme naň srdiečka, ktoré taktiež potrieme žĺtkom. Vložíme do rúry rozohriatej na 170°C a pečieme cca 15-20 min.

Omáčka: Na výpeku z kuracích pŕs orestujeme šalotku, pridáme huby, soľ, korenie, podusíme 2-3 min. podlejeme vínom, pridáme lekvár a na záver lesné plody, dochutíme a zjemníme maslom.

Príloha : Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo, pretlačíme a dochutíme.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne