Produkty

Králik na jarnej lúke

Šéfkuchár: Michaela Králiková

Suroviny

stehná a panenka z králika,
200 g králičích pečienok,
1 biela bageta,
medvedí cesnak,
50 ml bieleho vína,
4 veľké zemiaky,
100 g prosciutta,
hrsť lieskovcov,
1 PL medu,
maslo,
225 ml 33% smotany,
špargľa,
mladý cukrový hrášok,
mrkva,
reďkovka,
soľ, korenie,
tymián

Pracovný postup

Králika vykostíme, odblaníme a pripravíme si z neho kapsičky. Pečienky nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, podlejeme bielym vínom, pridáme kúsok vetvičky tymianu, osolíme a ešte chvíľku podusíme. Potom preložíme do misy a pridáme pokrájanú bagetu, sušené slivky, posekaný medvedí cesnak, 125 ml smotany, osolíme a premiešame. Touto zmesou naplníme králičie kapsičky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme variť do hrnca s vriacou vodou cca na 10 minút.

Panenky vyrežeme, očistíme, zvinieme do rolády s prosciuttom, naplníme medvedím cesnakom a opečieme na panvičke s olivovým olejom z každej strany.

Zemiaky, uvarené a nakrájané na kocky, rozmixujeme s medvedím cesnakom a cca 100 ml smotany, ochutíme soľou, príp. korením.

Špargľu, reďkovku aj s listami, sladký hrášok a hobliny mrkvy orestujeme na masle a pridáme 1 PL medu a 50 ml bieleho vína.

Na pesto podrvíme v mažiari medvedí cesnak, lieskovce, 2 PL olivového oleja (príp. môžeme pridať trošku parmezánu), dochutíme soľou a korením.

Podávame plnené králičie kapsičky s rolkami prosciutta, glazovanou zeleninou s pyré z medvedieho cesnaku a pestom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne