Produkty

Jeruzalemský mix

Šéfkuchár: Alexander Ben-Zvi

Suroviny

½ kg kuracích pŕs (nakrájaných na kocky),
½ kg kuracích sŕdc (nakrájaných na polovičky),
200 g kuracích pečienok (nakrájaných na polovičky),
2 biele cibule (nakrájané na plátky),
bylinky: čierne korenie, morská soľ, podrvené semienka koriandru, trochu korenia kamun,
olivový olej,
soľ

na prílohu:
čerstvé paradajky, uhorky, jarná cibuľka,
3 citróny, olivový olej

Humus:
½ balíka cíceru (surové bôby, cca 0,5 kg),
1 pohár Tahini pasty,
4 veľké strúčiky cesnaku,
2 PL šťavy z citróna,
1 PL olivového oleja,
korenie podľa chuti,
sóda bikarbóna,
soľ,
1 PL mletej červenej papriky,
½ pohára nasekanej čerstvej petržlenovej vňate,
pita chlieb

Pracovný postup

Cibuľu osmažíme na panvici, potom vyberieme a odložíme do misy nabok. Následne každý druh mäsa dáme do oddelenej misky, v ktorom ho zmiešame spolu s bylinkami a trochou olivového oleja.

Na panvici postupne osmažíme mäso: najprv pridáme kuracie prsia, po pár minútach pridáme kuracie srdcia a následne kuracie pečienky.
Keď je všetko hotové, k mäsu pridáme späť cibuľu, trochu soli, prichutíme podľa chuti.
Podávame teplé napríklad s humusom a pita chlebom a šalátom.

Humus:
Noc pred prípravou namočíme cícerové bôby do vody (cícer musí byť namočený celý úplne vo vode až povrch). Pridáme trochu soli a sódy bikarbóny. Na ďalší deň cícer vyberieme z vody, precedíme dáme variť v novej čistej vode. Pridáme trochu soli a varíme približne 1 hodinu, až kým cícer nezmäkne. Bôby vyberieme z vody, precedíme a dáme do mixéra. Vodu, v ktorej sme cícer varili si necháme. Do mixéra k cíceru pridáme cesnak, tahini pastu, šťavu z citróna, olivový olej a zmixujeme. Postupne pridávame vodu z vývaru, kým nedosiahneme konzistenciu hladkej pasty. Pridáme korenie.

Podávame na tanieri, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme pomletou červenou paprikou a petržlenovou vňaťou. Humus je najlepšie podávať so zohriatym pita chlebom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne