Produkty

Jahňacie stehno na tymiáne

Šéfkuchár: Zuzana Krónerova

Suroviny

500 g jahňacieho stehna bez kosti,
2 hlavičky cesnaku,
olivový olej,
čerstvý tymian,
zelená čakanka,
100 g masla,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 červená paprika

Pracovný postup

Jahňacie stehno nakrájame na plátky a asi hodinu marinujeme v zmesi olivového oleja a čerstvého tymianu. Na masle podusíme lístky čakanky, podlejeme vodou, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku a dusíme. Ďalšie maslo rozpustíme, opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista, preložíme do zapekacej misy, pridáme časť opečeného cesnaku a dáme ešte na cca 10 minút zapiecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Červenú papriku nakrájame na jemné kocky, udusíme na masle, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou. Hotovú prepasírujeme. Jahňacie cesto podávame s čakankou, cesnakom a paprikovým dipom.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne