Jahňacie pliecko so špenátom

Suroviny

jahňacie plece,
1 rožok,
100 ml sladkej smotany,
2 vajcia,
150 g čerstvého špenátu,
1 mrkva,
cibuľa,
cesnak,
rozmarín,
tymián,
soľ,
čierne mleté korenie,
200 g fazuľových lúskov,
2 PL masla,
2 PL strúhanky,
200 ml bieleho vína,
olej

Pracovný postup

Rožok nakrájame a zalejeme smotanou. Plece vykostíme a vytvoríme plát, ktorý osolíme a okoreníme. Odrezky pomelieme spolu s tymiánom, rozmarínom, kúskom cibule, 3 strúčikmi cesnaku a čerstvým špenátom. Do zmesi pridáme namočený rožok, 1 vajce, strúhanku a naplníme ňou plát mäsa, zrolujeme ho a dáme do alobalu. Do pekáča dáme nakrájanú mrkvu, zvyšok cibule, cesnaku, tymián, rozmarín, pokvapkáme olejom, podlejeme vínom, uložíme mäso v alobale a pečieme asi 1 hodinu pri 160 stupňoch. Hotové mäso odbalíme a narýchlo opečieme na oleji na panvici. Výpek z pekáča zredukujeme a podávame ako omáčku k mäsu spolu s fazuľovými luskami, ktoré sme asi 3 minúty varili v horúcej vode, potom rýchlo schladili v ľadovej vode a pred podávaním sme ich ohriali na masle.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne