Produkty

Jahňací chrbát na rozmaríne s paradajkovým ceviche a bylinkovým cesnakom

Šéfkuchár: Peter Dudáš

Suroviny

600 g jahňacieho chrbta,
čerstvý rozmarín, tymián, šalvia, petržlenová vňať,
150 g žltých cherry paradajok,
150 g červených cherry paradajok,
1 zväzok jarnej cibuľky,
2 hlavičky cesnaku,
1 limetka,
200 ml olivového oleja,
soľ,
cukor,
mleté čierne korenie

Pracovný postup

Mäso vykostíme, nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Na panvičke rozohrejeme olej, opečieme celé strúčiky cesnaku a podusíme. Potom pridáme bylinky ( tymián, šalviu, rozmarín ) a pomaličky dusíme ešte asi 20 minút. V druhej panvici na oleji narýchlo opečieme mäso z oboch strán, odstavíme a necháme dôjsť. Bylinky z prvej panvice opatrne vyberieme a necháme ich usušiť na obrúsku.

Z limetky, cukru a olivového oleja vymiešame marinádu, do ktorej vložíme všetky cherry paradajky nakrájané na štvrtiny, necháme chvíľku odstáť a pridáme aj nakrájanú jarnú cibuľku.

Podávame jahňacie mäso, ozdobené dusenými bylinkami, s paradajkovým šalátom a cesnakmi v bylinkovom oleji.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne