Domáci hamburger, pečené kápie a majonéza
Suroviny 500 g hovädzieho mäsa (mletého), na pečené papriky: na majonézu: |
Pracovný postup Mleté mäso vymiešame s vajcom, pridáme bylinky, soľ, čierne korenie a cesnak. Z mäsa vyformujeme hamburgery, ktoré opečieme z oboch strán na oleji. Papriku nakrájame, zbavíme semienok, osolíme, ponatierame olivovým olejom a dáme do rúry pod gril na vysokú teplotu, šupkou hore. Pečieme ju, pokiaľ bude šupka čierna, spálená. Potom ju presunieme do misy, zakryjeme fóliou a necháme 10 minút potiť. Potom šupku veľmi jednoducho rukou odstránime. Papriky nakrájame na pásiky a ochutíme olivovým olejom, octom, citrónovou šťavou a koreninami. Ocot a citrón pridávame veľmi pomaly, radšej po kvapkách, príp. stále ochutnávame. (Kto miluje majonézu, no bojí sa kalórií, stačí ak biely jogurt ochutí horčicou a medom, pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti.) |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne