Produkty

Domáci hamburger, pečené kápie a majonéza

Šéfkuchár: Robo Papp

Suroviny

500 g hovädzieho mäsa (mletého),
vajce,
soľ,
čierne korenie,
oregano,
2 strúčiky cesnaku,
olej na vysmážanie

na pečené papriky:
4 ks červené papriky (kápie),
olivový olej,
balzamikový ocot,
jablčný ocot,
oregano,
citrónová šťava,
čili,
soľ, čierne korenie

na majonézu:
hustý biely jogurt,
med,
horčica dijonská,
soľ, čierne korenie, bylinky

Pracovný postup

Mleté mäso vymiešame s vajcom, pridáme bylinky, soľ, čierne korenie a cesnak. Z mäsa vyformujeme hamburgery, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.

Papriku nakrájame, zbavíme semienok, osolíme, ponatierame olivovým olejom a dáme do rúry pod gril na vysokú teplotu, šupkou hore. Pečieme ju, pokiaľ bude šupka čierna, spálená. Potom ju presunieme do misy, zakryjeme fóliou a necháme 10 minút potiť. Potom šupku veľmi jednoducho rukou odstránime. Papriky nakrájame na pásiky a ochutíme olivovým olejom, octom, citrónovou šťavou a koreninami. Ocot a citrón pridávame veľmi pomaly, radšej po kvapkách, príp. stále ochutnávame.

(Kto miluje majonézu, no bojí sa kalórií, stačí ak biely jogurt ochutí horčicou a medom, pridáme soľ, korenie a bylinky podľa chuti.)

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne