Divina na červenom víne s brusnicami a žemľové knedle
Suroviny 1 kg mäsa z diviny, Žemľové knedle (na 3-4 porcie): |
Pracovný postup Cibuľu a slaninu nakrájanú nadrobno speníme na troške oleja. Mäso nakrájame na menšie kúsky, sprudka orestujeme, posypeme korením na divinu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, nové korenie a rozmarín, podlejeme vínom a vývarom tak, aby mäso bolo ponorené. Po 20 minútach pridáme mrkvu, petržlen a varíme v tlakovom hrnci cca 40 minút až hodinu. Mäso potom vyberieme a omáčku precedíme, prípadne rozmixujeme. Mäso vrátime späť a pridáme cca 2 lyžice brusníc, prípadne smotanu podľa chuti. Ako príloha sú výborné žemľové knedle varené v potravinovej fólii a v alobale. Žemľové knedle (na 3-4 porcie): Do väčšej misky vložíme rožky nakrájané na kocky. V menšej nádobe rozšľaháme mlieko, vajcia, olej, soľ, korenie. Zmesou zalejeme pripravené rožky a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a vytvoríme zmes primeranej konzistencie. Na pripravenú potravinársku fóliu kladieme zmes a rolujeme ju v tvare valčeka. Na koncoch uzavrieme. Popicháme ihlou a obdobne zabalíme do alobalu. Dáme variť do vriacej vody na 20 minút. |
![]() |
![]() |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne