Bravčová panenka s ovocnou omáčkou

Suroviny

300 g bravčovej panenky,
soľ, čierne korene, Dobrota,
4 PL oleja,
2 jablká,
5-6 sliviek,
1 pomaranč,
100 ml červeného vína,
50 g masla,
2 PL cukru

príloha: ryža

Pracovný postup

Jablká a slivky nakrájame. Z masla a cukru urobíme karamel, pridáme k nemu ovocie a krátko podusíme. Pridáme červené víno, šťavu z pomaranča, postrúhanú pomarančovú kôru a redukujeme. Panenku nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, dochutíme Dobrotou a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Podávame panenku preliatu ovocnou omáčkou s uvarenou ryžou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne