Tekvicové gnocchi
Suroviny 300 g tekvice (už očistenej), |
Pracovný postup Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme , položíme na ňu tymian a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch. Zemiaky uvaríme v šupe, ešte teplé ošúpeme, prepasírujeme spolu s upečenou tekvicou, z ktorej sme poriadne vytlačili šťavu. Pridáme múku, Solamyl, nastrúhaný muškátový orech a vajcia. Vymiesime cesto a tvarujeme z neho gnocchi, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, kým nevyplávajú na vrch .Hotové schladíme v studenej vode. Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme gnocchi a krátko orestujeme. Hotové posypeme strúhaným syrom a nasekanými bylinkami. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne