Tekvicové gnocchi

Suroviny

300 g tekvice (už očistenej),
300 g zemiakov,
250 g polohrubej múky,
2 vajcia,
125 g masla,
1 cibuľa,
1 PL Solamylu,
100 g údeného Eidamu,
petržlenová vňať,
bazalka,
soľ,
korenie,
tymian,
muškátový orech

Pracovný postup

Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme , položíme na ňu tymian a pečieme asi hodinu pri 150 stupňoch. Zemiaky uvaríme v šupe, ešte teplé ošúpeme, prepasírujeme spolu s upečenou tekvicou, z ktorej sme poriadne vytlačili šťavu. Pridáme múku, Solamyl, nastrúhaný muškátový orech a vajcia. Vymiesime cesto a tvarujeme z neho gnocchi, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, kým nevyplávajú na vrch .Hotové schladíme v studenej vode. Na panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom nakrájanú cibuľu. Pridáme gnocchi a krátko orestujeme. Hotové posypeme strúhaným syrom a nasekanými bylinkami.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne