Špagety s čerstvým bazalkovým pestom, sušenými paradajkami, cesnakom a peperoncinom

Suroviny

1 bal. špagiet,
2 strúčiky cesnaku,
200 g sušených paradajok v olivovom oleji,
čili papričky v oleji,
extra panenský olivový olej 

na pesto:
čerstvá bazalka,
2 strúčiky cesnaku,
štipka soli,
hrsť píniových orieškov 

na vrch:
40 g strúhaného parmezánu,
20 g strúhaného pekorína,
olivový olej – podľa potreby

Pracovný postup

Do mažiaru dáme cesnak, píniové oriešky, štipku hrubej soli a dobre to rozotrieme na hladkú hmotu, potom pridáme bazalku, opäť roztierame a keď je bazalka hladká, pridáme olivový olej a dobre vymiešame.

Do veľkej panvice dáme olivový olej, pokrájaný cesnak, nakrájané sušené paradajky, papričky a opražíme. Špagety uvaríme v osolenej vode, do ktorej môžeme pridať pár kvapiek olivového oleja. Po uvarení špagety precedíme a v panvici z miešame s pripraveným pestom. Môžeme podľa chuti dosoliť. Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobené bazalkovými lístkami.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne