Hubové rizoto Itália

Suroviny

120 g talianskej ryže Arborio,
100 g kuriatok,
1 dubák,
1 hliva,
1 šampiňón,
200 ml suchého bieleho vína,
1 l zeleninového vývaru,
100 g masla,
1 menšia cibuľa,
2-3 strúčiky cesnaku,
petržlenová vňať ,
3 PL oleja,
soľ,
čierne mleté korenie,
parmezán,
rukola

Pracovný postup

Hríby nakrájame, udusíme na masle a dochutíme soľou a korením. Cibuľu a cesnak nakrájame, podusíme na oleji, pridáme umytú ryžu a opražíme ju do sklovita. Všetko zalejeme vínom a za stáleho miešania redukujeme a postupne prilievame vývar, až pokiaľ ryža nie je mäkká. Pred dokončením pridáme hríby, nastrúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Hotové rizoto dozdobíme rukolou a hoblinkami parmezánu.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne