Hlivový perkelt
Suroviny 600 g hlivy ustricovej, na halušky: |
Pracovný postup Pór najemno nakrájame, osmažíme na panvici na oleji, hlivu nakrájame a pridáme k orestovanému póru. Tvrdšie časti hlivy uvaríme v zeleninovom vývare, aby získal charakteristickú chuť. Hlivu podlievame vývarom a dusíme asi 20 minút, dochutíme soľou, červenou paprikou a mletým bielym korením. Na záver perkelt zahustíme s Creme Fraiché Halušky: Do múky pridáme vajcia a podľa potreby vlažnú vody, aby vzniklo hustejšie cesto, z ktorého potom sádžeme halušky do osolenej vriacej vody. Hlivový perkelt podávame s haluškami, ozdobený petržlenovou vňaťou. |
Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne