Hlivový perkelt

Suroviny

600 g hlivy ustricovej,
2 póry,
1 Creme Fraiché,
biele korene,
mletá červená paprika,
zeleninový vývar,
soľ,
4 PL oleja,
petržlenová vňať na ozdobenie,

na halušky:
500 g špaldovej celozrnnej múky,
2 vajcia,
voda

Pracovný postup

Pór najemno nakrájame, osmažíme na panvici na oleji, hlivu nakrájame a pridáme k orestovanému póru. Tvrdšie časti hlivy uvaríme v zeleninovom vývare, aby získal charakteristickú chuť. Hlivu podlievame vývarom a dusíme asi 20 minút, dochutíme soľou, červenou paprikou a mletým bielym korením. Na záver perkelt zahustíme s Creme Fraiché

Halušky: Do múky pridáme vajcia a podľa potreby vlažnú vody, aby vzniklo hustejšie cesto, z ktorého potom sádžeme halušky do osolenej vriacej vody.

Hlivový perkelt podávame s haluškami, ozdobený petržlenovou vňaťou.

Viac receptov uvarených v kuchyni Decodom nájdete u nášho partnera Tajomstvo mojej kuchyne