Kuchyňa Lota: Trendová klasika aj pre atypický pôdorys

 

Model: Lota
Farba: kašmír
Pracovná doska: dub truffel
Tvar: kuchyňa L so samostatne stojacou časťou
Návrh interiéru: Aneta Ďuriková
Predajňa: Dom nábytku Decodom Topoľčany

Priestorové riešenie: Poradíme si aj s neštandardným pôdorysom. V tomto prípade sme členitý tvar kuchynského priestoru úspešne zariadili s ohľadom na ergonomický trojuholník. Teda kuchyňa má logicky a prakticky usporiadanú varnú, umývaciu a pracovnú zónu.  

Kuchynská linka je zložená z dvoch samostatných častí, ktoré však rešpektujú logiku prípravy jedla. Zo vstavanej chladničky sa s potravinami presúvame do samostatnej časti s drezom, kde sa ďalej spracuje a pripraví na varenie či pečenie. Zóna varenia je umiestnená v „L“ časti kuchyne. Vďaka samostatne vyčlenenej umývacej zóne, vznikol okolo elektrickej rúry a varného panelu dostatočne veľký priestor pre kulinárske prípravy.

Dlhšia strana „L“ časti bez horných skriniek je sčasti opticky prepojená s obývačkou. Zadná časť krbu slúži ako odkladací priestor a nahrádza tak kuchynskú policu.

Dizajnové prvky: Klasický rámový dizajn kuchyne je doplnený o ozdobné prvky. Horné skrinky majú horizontálnu rímsu. Vertikálne sú medzi spodné aj horné skrinky vložené ozdobné prvky  tzv. pilastre. Pilastre aj rímsy ponúkame v dvoch prevedeniach: štýlový a moderný. V tomto prípade sú oba ozdobné prvky v modernom prevedení. Táto kuchyňa je príkladom, že aj klasické kuchyne je možné posunúť k moderným trendom. K modernosti kuchyne napomáha aj výber spotrebičov v čiernom a kovovom prevedení a granitový drez. 

 

Inšpirovala vás táto kuchyňa? Prediskutujte s našimi odborníkmi vaše požiadavky a nechajte si vytvoriť kuchyňu na mieru pre váš jedinečný príbeh. Dohodnite si zadarmo stretnutie na predajni alebo online.