Kuchyňa Iris: Luxusná kuchyňa s dvoma ostrovmi v priestrannom interiéri

 

Model: Iris XL - T
Farba: kašmír polievaná supermat, šedý kameň polievaná super mat
Pracovná doska: prírodný kameň
Tvar: rohová kuchyňa v tvare „L“ s dvoma ostrovmi
Návrh interiéru: Soňa Stanková
Predajňa: Dom nábytku Decodom Topoľčany

Priestorové riešenie: V priestrannom interiéri s otvorenou dispozíciou kuchyne je umiestnená rohová linka v tvare L s dvoma ostrovmi. Samostatne stojaci ostrov je paralelný k vysokému energobloku so zabudovanými spotrebičmi. Priestor v rohu, ktorý prepája vysokú časť kuchyne s linkou z dolných skriniek pod oknom, je v hornej časti vyplnený skrinkou s čiernymi sklenými dverami z hliníka. Farebne tak ladí s tmavými plochami pracovnej dosky aj zabudovanou vinotékou v protiľahlom rohu. Za povšimnutie stojí aj riešenie ostrovu so zabudovanou vinotékou pri schodoch. Skrinku sú tu prispôsobené stupienkom a pritom sú stále plne funkčné. Tento ostrovček doplnený o praktické zásuvky má aj vyššie položenú pracovnú plochu ako ostrov v hlavnej časti kuchyne.

Dizajnové riešenie: Luxusný priestor je zariadený kuchynským modelom Iris, ktorý svojimi rovnými plochami a pravouhlými tvarmi korešponduje s minimalistickým interiérom. Model vo verzii XL - T predstavuje zvýšenú pracovnú dosku a väčší objem úložného priestoru dolných skriniek. Pre umocnenie elegantného dojmu je otváranie vyriešené bez úchytiek. Tie boli nahradené kvalitným čiernym hliníkovým T- profilom. Do vzniknutého priestoru medzi T- profilom a prednou plochou dvierok alebo zásuviek pohodlne vsuniete prsty a klasickým pohybom otvoríte. Čierny T - profil v kontraste so svetlou farbou kašmíru a šedého kameňa vytvára efektné zvislé a vodorovné línie a pôsobí ako dominantný a vysoko dizajnový prvok interiéru. Neutrálna matná farba kašmíru na plochách v hlavnej časti je kombinovaná s farbou šedého kameňa na kuchynských ostrovoch, ktoré majú nadštandardnú hĺbku až 120 cm.

Vybavenie: Všetky spotrebiče vrátane dvoch vinoték sú zabudované. Čistý dizajn kuchynského priestoru podčiarkuje aj plne integrovaný odsávač pár v strope nad varnou platňou.
Do pracovnej dosky z prírodného kameňa sú zabudované aj dva drezy a pri varnej platni je praktická vysúvateľná elektrická zásuvka.

Inšpirovala vás táto kuchyňa? Prediskutujte s našimi odborníkmi vaše požiadavky a nechajte si vytvoriť kuchyňu na mieru pre váš jedinečný príbeh. Dohodnite si zadarmo stretnutie na predajni alebo online.